Isrulling i godt selskap!

Bodø er ikke akkurat verdens navle, men padlemiljøet er stort i Bodø. At det er så få (les: ingen) andre grønlandsrullere her er et stort spørsmålstegn for meg.

Men, det gjør jo at jeg ikke er treg om å takke ja når en omstreifende ruller farer forbi, med drakt og tuiliq i bilen – og et ønske om å rulle litt en lørdags morgen.
Steffan fra Brottsport tok kjøreturen fra Lødingen til Bodø, å slo to fluer i en smekk med å ta med seg padleutstyret.
Idyllisk vintervær!
Den siste uka har isen ligget langt ut i vika her, men herren sto oss bi å knuste bort mesteparten med litt skikkelig østavindskuling i et par dager. Med -10, dog vindstille, på fredags var jeg litt skeptisk til kulden, men lørdags morgen ga -2 og 8m/s østfra istedenfor. Det er alltid spennende med en værutfordring 🙂
Med østavind kommer korte krappe brytende bølger rett inn i leia hvor vi setter ut. Nå er bølger relativt nytt terreng for meg – its a work in progress kan du si – så det blir jo morro tenkte jeg.
Kombinasjon bølger og vind vrir kajakken ganske kjapt, men med litt årebruk mot nærmeste stein får jeg snudd så hekken peker utover og padler i revers som en helt.
Rakk kansje akkurat å tenke “I made it” før ny bølge vender Zegulen nitti grader og neste bølge snur meg opp ned i sjøen.
Gjett en gang hvem som var glad for all chest sculling-treninga?
Gjett en gang hvem som hadde glemt å slå på GoProen!
Mitt “lokale” padleområde byr heldigvis på skjermet farvann fra alle vindretninger, så 2-300 meter i bølgene finner vi ei relativt lun vik. Lavvann gir oss litt grunne forhold (rundt metern på det grunneste), men når man er obs på dybden å “tucker” godt opp til dekket er det utrolig hvor lite kjølklaring man trenger for ei rulle 🙂
Varmer opp med standardruller og sculling. Merker ganske kjapt at Fourth Element Xerotherm OG Arctic er for mye og hindrer god bevegelse i overkroppen.

Butterfly roll på venstre side:

Stormrulla satt ikke til å begynne med, så her ble det back to basics og noen continous storm rolls for å få godfølelsen igjen.

Når jeg knøvler til ei rulle er det stort sett standard sveip eller chest scull som får meg opp igjen, så jeg prøver og litt å bare finne setup fra opp ned å bruke stormrulla her.

Til slutt dagens positive ting. Etter all knøvlinga med stormrulla, dårlig chest scull venstre side, ikke få til static brace uten åra etc, så var det godt å få en “ny” en. Har tatt den en gang før for lenge siden, men iallefall, shotgun roll – here it is. Jada, mister åra idet jeg går opp på bakdekket. Er det trekk i konkurranse?

For de observante, JA, vi glemt bytte årer, så NEI jeg fikk ikke testa Gearlab´
en! Takk for ei gøy rulleøkt. Si ifra neste gang du farer forbi 🙂

1 thought on “Isrulling i godt selskap!”

  1. Trur det hadde blitt litt trekk på den siste der, ja. Elles mykje bra her! Kjedeleg når rullene forsvinn, men det er ofte eit trinn ein må igjennom for å kome vidare. 😉 Øve, øve, øve, øve osb…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *