ERA Replica 289FIA/USRRC

ERA Replica Automobiles har siden 1981 laget det mest nøyaktige replica kit av Shelby Cobra. I motsetning til de fleste andre byggesettprodusenter leverer de et komplett kit som ikke trenger deler fra en donorbil.

USRRC Shelby Cobra
USRRC Shelby Cobra

Utgangspunktet er den opprinnelige rammen til AC Cars, men forbedret mye da designet fra 1950 egentlig aldri var fullgodt til formålet.

ERA 289 chassis
ERA 289 chassis

Integrert i rammen er fester til det uavhengige hjulopphenget foran og bakakselen er montert i en egen subframe – også den uavhengig. Både foran og bak brukes moderne fjærbein.

Et komplett kit kommer levert med karosseri og alle paneler, dører og panser/bakluke ferdig tilpasset og midlertidig montert. Man slipper dermed å tilpasse alt til hverandre – alt som trengs er å borre ferdig allerede oppmerkede hull, demontere alt og nagle på plass etterpå med en sealing mellom chassis og paneler.

Komplett kit leveringsklart
Komplett kit leveringsklart

Karosseriet er midlertidig festet til ramma med karosseriskruer for transport. Det ser altså unektelig relativt ferdig ut på forhand – men man trenger hjelp fra et par hjelpere for å løfte det av å gjøre klar alt under før karosseriet kan permanent monteres.

Så lenge skatte og avgiftsdirektoratet fortsatt er på gangen med innspill fra NFSOK og Amcarklubben om avgiftsfritak lik veteranbiler for amatørbygde kjøretøy kan man jo fortsatt drømme.

Nyt ett knippe bilder av en 1964 Shelby Cobra 289 FIA/USRRC Roadster enn så lenge.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *