“Amatørbygde kjøretøy”

I den nye forskrift om amatørbygde kjøretøy finner vi følgende definisjoner:

§ 2.Definisjoner

a) Amatørbygd kjøretøy: Et kjøretøy som hovedsakelig er konstruert og bygd av enkeltperson, eller av annen på enkeltpersons vegne, og som førstegangsregistreres på enkeltperson for eget bruk. Kjøretøy som er definert under bokstav b omfattes ikke av denne definisjon.

b) Kjøretøy i byggesett (kit car og bike): Komponenter som leveres av produsent/produsenter av byggesett-kjøretøy, og som deretter monteres av enkeltpersoner for eget bruk. Ramme og/eller karosseri levert av opprinnelig fabrikant for serieproduserte kjøretøy kan ikke benyttes for å danne grunnlag for et byggesett-kjøretøy med mindre delen/delene er eldre enn 30 år.

Amatørbygd kjøretøy
Amatørbygd kjøretøy

Ved siden av olabiler er kansje Il Tempo Gigante, med dobbel retometerforsterker, direkteinnsprøytning rett i dysa og andre gode oppfinnelser fra Reodor Felgen er kansje det folk flest ser for seg om man sier “amatørbygde kjøretøy”.

For meg er det å montere et byggesett som frister. Få ei ramme, et karosseri, mange esker med deler og en solid monteringsmanual – og få dette isammen til å bli noe virkelig flott.

ERA Replica Automobiles har siden 1981 bygd markedets beste replica av Carrol Shelby´s Cobra. 15 av de siste 16 år er det en ERA som har tatt hjem tittelen på Shelby American Automobile Clubs hovedutstilling.

Hvor fantastisk hadde det ikke vært å montert ett av deres FIA 289 kit å hatt Norges eneste Shelby Cobra 289?

Kit car list had en omfattende liste over produsenter av byggesett.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *